admirer

Saturday, October 24, 2009

penangan exam susah!

ketika itu PSPM tak habis lagi.esok,kertas biology 2.kertas2 sebelum ni sgt mengerikan aku.menjadikan aku lebih siap sedia utk hadapi kertas esok hari.aku sgt2 berharap,aku mampu menjawab esok.tak seperti sebelum ni,i was not sure with all my answer..and everyone feel the same things.i'm not genious,i'm just an ordinary student..work hard plus tawakal the only way can help me..tapi,soalan math ngan kimia,benar2 keluar dari sukatan matrik.aku sgt2 kecewa...aku tak penah practise wat soalan2 macam ni.soalan2 past year yg aku buat terasa sia2.

kami duduk diberanda asrama sambil berborak2.

"apa yang kite nk wat skrg ni??ramai dh isi borang back up.uitm..ade yg isi SPA.kite ni takde backup..kalo kne tendang matrik kite nk gi mana?skrg ni uitm dh tutup.."
"seriously,kalo pointer aku bwh 3 aku nk repeat,aku akn plan strategi sem 2 nt aku nk dpt pointer low biar dpt repeat tahun dpn."
"akak,kalo pointer terok nk kawen je kot.."
"huih,giler!tak ready kot nk kawen..takde sape nak pn..akak taknak blajar ke.."
"ape,lps kawen boleh blaja ape..akak nk isi borang tu.."
"haihh..knapela pembuat soalan tu kejam sgt..smpai hati die wat kte camni..hancur semua harapan kita.dh la intake masuk U ikut result sem 1..msuk U low class la kita nmpknye.."
"nk mohon schlarship pn payah..terbangak2 nak membayarnya.PTPTN,mendera rakyat je..abg aku,dh kawen pn tak selesai2 lagi duit PTPTN tu..PTPTN bini die lagi.."

"doa jelah..graf jatuh.."
"ye..kte dh buat yg terbaik.kte bkn tak usaha..kalo dah rezeki kita,insyaAllah boleh..keep on doing solat hajat.."

"skrg ni kita fokus je la exam esok,hopefully,it will helps us to recover our pointer.."
"dah,masuk.dah magrib.."



hancur hatiku..mengenang dikau..
menjadi keping-keping sebab exam susah sgt..
tgglkn aku terbangak2 menjawab soalan..
masihkah ada harapan lagi...

memang salahmu,bukan salahku..
kau keluarkan soalan bukan syllbus kami..
tak kesian kah kamu pada kami yg
hanya plajar matrik
belum lagi
masuk universiti...

sekali lagi maafkanlah
kami tak bisa
lupakan nasib kami..
mengapa kami
sering kali jadi
tikus eksperimen....

(direka: ana & pika yg bengong)



"La tahzan innallahamaana"

"jgn bersedih, sesungguhnya Allah bersama kita"


5 comments:

  1. duh...jauhnya pikir...smpi siap plan nk repeat trus...hoho
    just keep on going.jgn backout tgh2 jln.n JGN FLAT n SURRENDER bile result ta capai sasaran.uni offers lots of other opportunity...

    nk citer psl strategi nk msuk u pjg.insyaALLAH nnt ada wakil persatuan yg bantu sekitar Disember.

    ReplyDelete
  2. thanks a lot.
    bantulah kami ini..
    haha..tapi,
    jgn sebut plak pasal ni mse ceramah akn dtg tu..
    segan2..hehe..

    ReplyDelete
  3. tak2...
    shhh...rahsia...

    lgpn bkn sayep yg bg talk...sayep cme pelaksana je...

    mirafiqa KMPk kn?
    ada gak nnt...insyaALLAH kelab fasilitator UM akan uat Prog Jati Diri d KMPk sekitar Feb...

    ReplyDelete
  4. thanks for the good news..

    mira2!
    agaga...

    ReplyDelete