admirer

Friday, November 27, 2009

result oh result..

hmm..Alhamdulillah..wlpn ade improvement tp still belum dpt reach the goal..
dont be sad Hasanah..what the most important, you still stay there and still have the opportunity to get better result for incoming examinations..

aku tahu dimana tahap aku, dn aku tahu aku bkn hidup senang lenang kt matrik,bila nk diceritakn sggh daif cara aku berjimat.wah!ada 1 hr tu aku dpt berjimat -80sen utk mkn tghhari dn mlm..bgaimana caranya?hmm..takyah tahu kot..nt ramai plak bersimpati..huhu..

berbalik cerita ttg result,aku tahu mereka kecewa dn ketahuilah perasaanku lagi,lagi kecewa..mmg belum rezeki aku..aku tahu..bkn aku tak belajar..

"Bahagianya kekasih Allah dihadiahi ujian yg amat hebat sebagai tanda kasihnya.begitulah rupanya berkasih dengan Allah,tak akan dibiarkan terlena dalam kenikmatan yang melimpah tapi dilindungi dengan ujian dan cubaan yang tak berkesudahan.panjatkan kesyukuran kerana itu tanda sayang Allah kpd hamba-hambaNya..Allah maha tahu apa yg terbaik utk hambaNya.."

terima kasih kpd dia yg fowardkn qoute ni kt aku..dlm diam,ianya mententeramkn hati yg kecewa..Alhamdulillah..kepadaMu aku berserah,kepadaMu jua aku memohon pertolongan...

tahniah kpd pika,dyra,atul,jaja,kak shida,kak neng,kak biha,dn kak fiza..you should be grateful with what u get,.keep it and strive for the best next time..

thanks for fatin for the advises,it helps a lot to keep me strong.."never blame urself,never blame Allah,and dont say if i..."

aku si pengacara tak bertauliah..

kenangan manis bersama ukhti2 kmns
pengacara:aku
camera girl:fatin
setting:hutan rekreasi ulu bendul
aktiviti:rehlah akademi KMNS

video

haha..rakaman aku,,msti dh lme tak tgk aku secara live..
so inilah aku..
still sengal2 mcm dulu..
dn lebih gemok krna bahagia berbelanje duit elaun..


Thursday, November 5, 2009

ingin terbang sekali..

knl Reuben? Reuben..ala..bdk cina satu2nya kt merbok.skrg ni die kt Moscow amek medik.
semalam,kami berfacebook bersama..dn dia kate die rndu sgt kt malaysia.bole plak die tnye aku,
'ko tak rindu kt aku ke?" aku plak terpkse menjawab "rindula kot..hahaha"

Reuben ckp lagi..dia lebih suke blajar kt malaysia 6 thn berbanding blajar kt sana.die kate org2 sane cold je sme mcm tempat tu yg cold..tgh winter skrg ni kt Rusia..yg kelakar, dia mengaku yg dia rase lebih patriotik sejak duduk luar negara..haha..semestinya Reuben..negara tempat lahir tak sama dgn negara orang..

aku,teringin nk study ovrsea..aku pilih mesir..sbb ape?bumi anbia kot.sbb aku nk fasih berbhsa arab..(sebenarnya terpengauh dgn novel ayt2 cinta dn ketika cinta bertasbih) tp,bila dgr cter Reuben ni,sggup ke aku nk tinggalkn bumi Malaysia ni??larat ke aku menahan rindu terhadap tanah air,keluarga,sahabat2 dn dia yg tersyg?

ntah..tggu dn lihat..dpt ke aku study oversea?rse nk gelak pn ade..kalo takdpt skrg..honeymoon kt ovrsea pn ok gak! haha..

kpd mereka2 yg akan terbang menuntut ilmu..diharapkan anda semua tabah dn jgn lpekn aku yee~ aku di sini sentiasa merindui kamu..huhu..