admirer

Friday, October 23, 2009

ini tentang sahabat

setelah ditinggalkan oleh seseorang yg sering mendengarku, kini aku berpaling mencari seorang sahabat yang benar2 sahabat.yang sudi bersamaku disaat susah senang,yg menasihatiku jika aku buat salah,yang memberi sokongan bila aku jatuh,yang sudi mendengar luahanku,yang boleh berkongsi apa saja denganku, menerima kekurangan diri aku dn apa2 shja yg mampu memikul tugas sebagai sahabat sejati.

disaat aku masih mencari,aku menjadi seorang menilai manusia.dn dari situ buat aku terfikir.dn aku menilai diriku sendiri.sebenarnya,mereka sebenarnya sentiasa bersama aku.mereka inilah yang sering nasihatkan aku,mereka inilah yang sering berada disisiku disaat aku jatuh.dn mereka tetap bersamaku cuma aku yang tak sedari ataupn taknak sedarkan diri.

maafkan aku sahabat.sebenarnya akulah yg tak mampu memikul tggungjwb sebagai sahabat.cukuplah hanya Allah tempat aku mengadu.aku tahu ianya terlalu perit untuk berpisah dan aku takut untuk menjadi terlalu akrab.nobody is perfect.it's okay if u hate me. forgive me for my wrong doing...nuramiraafiqah.shakirahhanim.
could us, forever be friends?.shafika.hafizah.rabiatuladawiyah.hafizahaidira.
in less than 6 month,we will separate too.could we stick together just like what we having now?
"cintailah orang yg kamu cintai sewajarnya kerana boleh jadi suatu hari kelak dia menjadi musuhmu. dan bencilah musuhmu dengan sewajarnya, kerana boleh jadi suatu hari kelak dia akan menjadi orang yang kamu cintai"

riwayat al bukhari, abu daud,al tarmizi dn ibn majah


3 comments:

 1. insyaAllah ana.
  tiada apa yg mustahil.
  just believe in everything.
  :)
  i love my matrix friends <3

  ReplyDelete
 2. insyaallah..shbt slmenye hngge ke syurge...huu
  -shakirah-

  ReplyDelete