admirer

Friday, January 30, 2009

kursus spies? ape tu?

aku pn xtau..tgkla esok..huhuh...suprisenye..eh, ble nk pack ni..smpt lak tulis blog..
mcm bgus jek..under kerajaan tau..dpt surat lg tu..tp yg ni kera pnye..lalala..mls nk scan aku nye..kjp je..jgn rndu2..hakhak..spela nk rndu..owh mlgnye..menderite bersame si kiera ni lg..adehhh..lalala..

Wednesday, January 28, 2009

ulu bendul, matrik nani, bnjir kilat dn arnab?

olalala..lme xmenulis yek...kalo dulu stiap hari pn nk nulis blog..besela..cuti2 nih..sume pn nk gne pc..terpkse la aku bertumbuk2 ngn adek beradek yg len..huahuahuaa..

owh ye..bebalik kpd tajuk kte hari ini..ulu bendul, matrik nani, bnjir kilat dn arnab?huh??pelik??ape kaitan?adehh..mls nk cter pnjg2...sumenye pade 27 jan lalu..


Hutan lipur ulu bendul


tmpt ktorg bermandi mnde alang2 bersuke ria sblum anta nani blek matrik dier.juge tmpt berlatih menghadapi segala kesejukan dn berjalan dlm bnjir.


matrik nani


tmpt dier kmbali dipenjarekn (hiphip!huraayhh!)


bnjir kilat


haaa..ni pnjg cter nye..cternye bermule apabila ktorg ingin singgah di UiTM Shah Alam sbb kak lang nk bg arnab2 dier makan. dlm perjln, hujan sgt lebat sehinggekn jln pn xnmpk. dn pak guard kt uitm tu pn xde jd ktorg pn msuk je la area uitm tu. ape yg ktorg nmpk sblum ni hnye air longkang penuh. pstu tetibe je kete jadi berat dn tuptup enjin kete mati. disaat itu, ktorg mule kecuakan ble melihatkn air bnjir kt luar sgt tggi sehingge masuk ke dlm kete. aku yg kelut ini menjerit2 mcm org tgh cuak. demi menyelamatkn kete, ktorg pn bersepakat utk tolak kete sbb time ktorg nmpk kwsn berbukit yg kering dihdpn. ketike pntu dibuka, air berderu- deru masuk ke dlm kete. ujan sgt lebat.kesejukan. umi kwl stering. ktorg (sume pompuan yg cntik manis) tolak kete dr blkng. sggh mlg, tiada satu org pn kt situ utk ktorg mnta tolong. jd tolak la kete smpai ke kwsn xde bnjir. blablabla.. ktorg kne marah gak ngn ayah kononnye ktorg degil nk msuk jgk uitm..(nag nag nag). pnyela nk selamatkn kete, rosak gak.baek dok dlm kete je mati lemas sbb ade org xhargai nyawe ktorg tp sebok bsg2 ngn kete baru tuh!


arnab


angah dtg. pnjam kete dier nk gi lab kak lang. bg arnab yg lapo mkn. cumil2 dn putih!


cukup. mls nk cter. moody

Saturday, January 24, 2009

si ulat buku!

dasyat tul!! aku dh abeskn 2 buku yg baru beli nih..
hehehe...satu novel cinta satu lg novel sastera..waduhh..novel cinta ni okla..aku sebolehnye nk elak bce novel cinta2 ni..kononnye xnk cter lme berulang..haha..novel sastera ni plak..waduh..nangis2 aku bce..bkn cter sedih pn..tp thn ngantuk..wakaka..

novel cinta ni aku tabik sungguh..aku mmg peminat novel indon cinta drp novel malaysia sendiri..
sbbnye..rsenye novel cinta malaysia mcm ngarut2 sket..sumenye nk hepi ending..hero msti nk kacak2, heroin msti nk cun2..blah la..novel feveret shakirah la tu..huahua..kalo novel indon adelah fakta2 yg menarik leh dikongsi sme..adela dimsukkn ayat2 alquran, fakta sains..tp xsume novel malaysia gitu..tgk gak writer nye..aku suke karya faisal tehrani..mle2 xmnt..tp slps disyorkn oleh kakak2 aku pn try bace..fuh! penuh isi!

novel sastera ni plak..adehh...sggh bersastera..xtahula ape pndgn 'rkn' aku nih..terlentuk2 agknye..aku nih pn terthn2 air mate...sggh rumit..dan mencabar...tabik dgn kesungguhan watak dlm novel ni..

aku pn xsedar sejak ble aku mnt membace..

endofstory

Friday, January 23, 2009

kisah semalam

dear diary...

haha..smlm x bercdg pn nk kuar shopping. alang2 nani nk cari baju utk dinner dier aku pn menyelinap msuk ke dlm kete.hehe..poyo je ayat..sdgkn mmg nk ikut skali pn..ape2la..

kisahnye bermule..apetah kakteh ni..sume pn xtau nk jln gi pkns..tnye aku??lg la..sesat terus..akhirnye terpkse la ikut nani nye instict..katenye instict nye power..yela2..mmg berpusing2 la ktorg spnjg perjln ke pkns tu..asalnye nk cari parking je...nseb bek xterus kuar shah alam blek klang...

start menyoping nye di SACC mall nk gi MPH.cr buku..nk cari buku kombat1511 ni..utk 'rkn' hehe..tp xjmpe2..kol la 'rkn' ni..tp useless je..dier lg la..lgsg xtau psl buku2 ni..keh3..jgn marah..kakteh ngn nani dh bsg2 dah.."korg gi lah cr bju..tgglkn aku kt sni.." aku pn mencari2 buku yg ptt..dr rak novel ke rak buku agame..
mle2 mmg penuh tgn ngn buku..last2 bru teringat..duet nye bpe je..tpkse la letak...pstu berkire2 nk amek yg mne..last2 tawakal la..hrp2 'rkn'ku suke buku ni...buku sastera..huahuahua..



buku ni plak utk aku suke2..nk bace2!! buku ni mmg xnk lps..mhl woo..bnkrap aku..tp, hrp cternye besh! tgk komen2 nye cm besh je..hrge pn besh..



lorhh..mls lak nk tulis lg..korg pikir2 je la ending nye..haha..tetibe je xde idea..

Tuesday, January 20, 2009

pengalaman kem lepasan spm anjuran PEMBINA dn KRIM


>


Spt blog sblum ni, aku ade cterkn psl tujuan shakirah berkg di kg aku. seterusnye, nk cter lak psl kem tu. Kem Lepasan SPM (KLS) anjuran PEMBINA & KRIM. petame2 nye, aku igin mgucapkn bebnyk2 terime kasih kpd saudara Fathil yg sudi mjmput ktorg ke kem ni (secare dier xsedar). Ye, mmg byk yg aku tmba dr sni.




Kem ini dijlnkan di Kompleks Rakan Muda Alor Gajah dimne pde asalnye mmg ktorg xtahu menahu kt mne tmpt ni. berdasarkan panduan yg dilakar oleh pak teh, umi dan ktorg meredah daerah alor gajah utk mncari kompleks ini. Sesambil mencari jln, ktorg jge xlpe saling berhubung ngn Kak Noni(doktor) yg merupakan akak fasi kt kem ni.

ktorg disambut oleh Kak Faridah(doktor) merangk
ap akak fasi dn org yg mnguruskn pendaftaran peserta perempuan. setelah pembyrn selesai, ktorg diberi cadar dn brgn mndian dn trus ke tmpt pnginapan pelajar perempuan. msuk2 je, igtkn ktorgla peserta terakhir yg smpai (yela, dr selangor la katekn) rpenye peserta yg agk awl dtg. ktorg berkenalan la dgn rkn2 bru yg dh smpai dulu. ieka,ip ngn farah. progrm ni mmg bgus giler ar..lsg xcmpur laki pmpuan.islamic gak!


Kak Syida

Yg seronoknye, byk la geng2 dr mrsm..huhu..mmg mnmbh kenalan..rmai nye dr Terendak. ade gak dr Muar, Alor gajah, dn Merbok sendiri..hehe..


Program dimulekan dgn solat magrib berjem
aah kt dlm dewan. Lps tu, sesi taaruf dimane ktorg dibhgikn kpd beberape kmpln.aku ngn shakirah terpisah.besh gak!hehe..akak fasi aku nmenye kak Syida jge hr tu merupakn hari lahirnye. then, solat isyak dn mjlis pelancaran program dimane ktorg diperkenalkn dgn PEMBINA dan KRIM. ktorg jge ditrgkn mgenai peraturan spnjg berade di kem tu. antaranye, kne pkai tag name spnjg mse kecuali tdo dn mndi, dtg awal 5 mnt, dn jln ke tmpt pnginapan mngikut laluan yg dittpkan bg mgelakkn pertembungn antara laki dan pmpuan.


Pd keesokan hari, pg tu spttnye ade qiamulail, tp peserta laki ngn fasi2 skali xtaula ape cter..ktorg tggu diorg dr kul 540 xturun2 gak. subuh tu bru la mncl.jd, niat nk qiamulail terbntt. slps subuh berjemaah, aktiviti diteruskan dgn motivasi pgi, bertajuk niat.


عَنْ أَمِيْرِ الْمُؤْمِنِيْنَ أَبِيْ حَفْصٍ عُمَرَ بْنِ الْخَطَّابِ رَضِيَ اللهُ عَنْهُ قَالَ : سَمِعْتُ رَسُوْلَ اللهِ صلى الله عليه وسلم يَقُوْلُ : إِنَّمَا اْلأَعْمَالُ بِالنِّيَّاتِ وَإِنَّمَا لِكُلِّ امْرِئٍ مَا نَوَى . فَمَنْ كَانَتْ هِجْرَتُهُ إِلَى اللهِ وَرَسُوْلِهِ فَهِجْرَتُهُ إِلَى اللهِ وَرَسُوْلِهِ، وَمَنْ كَانَتْ هِجْرَتُهُ لِدُنْيَا يُصِيْبُهَا أَوْ امْرَأَةٍ يَنْكِحُهَا فَهِجْرَتُهُ إِلَى مَا هَاجَرَ إِلَيْهِ .

Erti Hadits:
Dari Amirul Mu’minin, Abi Hafs Umar bi
n Al Khottob radiallahuanhu, dia berkata: Saya mendengar Rasulullah e bersabda : Sesungguhnya setiap perbuatan( ) tergantung niatnya( ). Dan sesungguhnya setiap orang (akan dibalas)berdasarkan apa yang dia niatkan. Siapa yang hijrahnya ( ) karena (ingin mendapatkan keridhaan) Allah dan Rasul-Nya, maka hijrahnya kepada (keridhaan) Allah dan Rasul-Nya. Dan siapa yang hijrahnya karena dunia yang dikehendakinya atau karena wanita yang ingin dinikahinya maka hijrahnya (akan bernilai sebagaimana) yang dia niatkan.


ktorg pn dimnta utk membetulkn niat msing2 atas tujuan kedtgn ktorg ke kem itu. ye kwn2, ape2 hal kte niatkan kerana Allah dn Rasul. sebagai blsnnye Allah dan Rasul la yg kte dpt dn jge phle drpNya.

slps kuliah subuh tu, ktorg dimnta utk mmbace maa'thurat dn ade snmn pagi. terdpt jge game yg dinmekn petir, bnjir dn gempa bumi.game ni sgt besh! dr sni ktorg diuji ngn sifat sggp berkorban dn get along ngn org baru.xphm? xpela..aku pn xtau cne nk terang..


pg tu, ade ceramah yg menerangkan pasal bdg2 yg bole diambil slps SPM. adela penerangn psl engeneering, medic, IT, perakaunan, bisnes, pendidkan agama, kimia tulen.para pencerama

h didtg khas drp akak dn abg2 fasi sendiri yg rate2 berkelulusan dr luar negara jge dr dlm negara sndiri. kemudian aktiviti diteruskn dgn booth2, dimane kte bole bertnye ttg bdg khusus yg akn kte amek nt. aku ngn Shakirah xmelepaskn peluang ke booth medic yg merupakan bdg yg dicita2kn ktorg selame ni.



Petang tu, aktiviti diteruskn dgn team buliding. bnk game2 yg diperkenalkn. dr sni mengajar ktorg utk bekerjasama, mengikuti arahan ketua, saling bantu membntu, hormat- menghomati dn byk lg! acara bina twintower ni, aku xinvolve membina tower tu. sbb, aku ditugaskn melukis logo syarikat dn memerah otak memikirkn kelebihan syarikat pembinaan ktrg. game ni ktorg menang! shakirah kalah..weekk!!haha..dan pelbagai game2 yg menyeronokkan yg bnyknye dimenangi grup aku..keh3..(belagak plak). adat dlm perlawanan, akhirnye grup aku tewas dlm acare membina bentuk2 dn manusia raksasa. sbb, acare ni di konduk oleh shakirah dlm grup dier. tp, dlm acare perang pecahkan belon, grup shakirah kalah dsbbkn strategi peperangn ktorg yg mntap!haha..Sabiruna..Jihad!!! tp, aku sggh xpuas hati sbb belon aku awl2 lg dh pecah disebabkn oleh si pngkhianat shakirah(keh3). smpai hati pecahkn belon aku tnpe aku sedari..


pasukan hebat pasukan kalah(keh3)


Mlm tu, ade tazkirah magrib yg bertajuk antara ijazah dan risalah oleh ustaz MRSM alor gajah. ape itu risalah. risalah ialah agama islam dimane kte sbg umat islam bertggjwb membela, menyebarkn, dn berjuang utk islam.

aktiviti diteruskn dengan forum perdana yg dimoderatorkn oleh abg Mursyidi selaku pengarah program ini. forum ini menemuramah abg ape tah nme nye dn kak Noni ttg pengalamn diorg sbg pelajar universiti di dlm dn luar negara.bnyk input2 yg diperolehi.


keesokn harinye, xbnyk sgt aktiviti.cme feedback ttg kem ni je.ade aktiviti bergmbr, penutupn majlis dn pemberian hadiah.shakirah dn fathil menerima anugerah peserta terbaik dn dimnte utk bg ucapan. walaupn bkn aku yg mng, aku yg rse bngge gler plak..haha..tahniah2 shakirah!! disebabkan aku wakil yg menerime hadiah grup, aku bertggjwb mengagihkn brgn dlm hmper tu. tp rmai plak yg dh blek awl.yg tggl la sapu sume..keh3..


peserta kem dn akak2 fasi


bnyk yg dpt diperoleh dr kem ni.selain kwn2 baru, kte jge dpt menimbe pengetahuan drp pengalaman akak2 dn abg2 selame mereka menjadi pelajar universiti dlm dn luar negara. kte jge dpt menambah mnt terhadp bdg kursus yg bkl kte duduki di alam universiti nnt. kte jge dpt mengeratkn hubungan silaturrahim, memupuk semangat bekerjasama dan mcm2 lg sifat mulia yg membina. aktiviti kerohanian spt usrah slps aktiviti team buliding sedikit sbnyk memnbh pengetahuan serta menyedari ttg kelemahan diri sebagai hamba Allah yg hina. oleh itu kwn2, aku menyeru agar same2 kte mengikuti program spt ini dn jgn lpskn peluang. korg xkn rugi pnye!



searching for someone missing

Missing

dimana itu kwn baek?

Sunday, January 18, 2009

kisah aku dn shakirah!


hehe..jgn pikir mcm2..ktorg bkn skndal..haha..cme sejak akhir2 ni ter'rapat' secare keterlaluan..hehe..bkn apepun...cme kiera ni org frst yg ikut aku blek kg...pelik sggh..rmh aku pn dier xpnh singgah..tp dh terus ke kg aku..so shakirah? xnk cter pengalaman ke?


spt yg korg sume lihat ni bkn monyet..haha..tp..ni la shakirah tu..kisah disebalik yg mybbkn shakirah ni terikut aku blek kg adalah kem lepasan spm yg akan ktorg hadiri pd 16,17 dn 18 januari di kompleks rakan muda alor gajah. umi meng'offer' diri utk hntar ktorg alang2 tu nk blek kg skali kt Durian Tunggal , Melaka.jadi, shakirah pn terpkse berkmpg kt kmpg aku..
hehe..bnyk yg shakirah dh tau..ermm..dlm blog aku ni asyk psl shakirah je..ade pape ke ni?

Monday, January 12, 2009

smbgn kerja oh kerja!

spt yg anda bce..aku disini..pd pukul 940 pg sdg menaip blog..membuktikn aku x kemane...akulah penganggur...sume org pn xckp pape psl pg ni..yg pttnye pegi interview kt kilang tu..sume pn xigt..jd..aku dlm kemiskinan...kedit pn tggl bpe sen..huhu..

Sunday, January 11, 2009

kerja oh kerja!

mle2 plan aku xnk keje...yela kt umah ni sndiri dh bnyk keje...tp skrg ni berkire2 plak nk keje ke x..mengikut plan yg dirncg dulu..kononnye nk amek lesen,blaja masak,menjahit,jd org gaji..tp sume plan tu agk lari disebbkn beberape faktor2 yg xingin terjadi..hehe..blja masak?!kdg2 je..kalo rajin..kalo x..aku lari time umi tgh msk..hehe..yg mmbuatkan aku rse rendah diri bile msk ni..stiap kali aku msk..ayah msti xnk jamah..sakit hati tul!!"ayah,ari ni nana yg masak",kate kakteh. "ape?!nana masak?!xnk mknla.." perbualan ni aku sndiri dgr..smpai ati sggh..aku bkk tdg saji..haaiii..mmg lgsg x dijamah..mlg sggh naseb ku..pstu ayh suh buat jus carrot utk dier..cpt2 aku msk bilek..mls nk buatkn..mlm tu ayah punyela bsg..kah3..(gile bdk ni..suke wat ayh sakit hati..)

plan utk blaja m'jahit ni aku pn xtau nk kate ape..smpai skrg pn xpegi jgk rmh mkck tu nk blaja jahit..seriously,bosan duk umah ni..asyk surf ternet..smpai rse jemu..on pn kjp je..ym,myspes,fs dh xde org..siang2 kengkwn keje..ade yg pegi plkn..buhsan2..jadi org gaji kt umah ni xberbaloi..xde gaji..kononnye kte nye umi ngn ayah.."gaji ko jd org gaji kt umah ni rm700.ditolak duit sewa bilik,duit mkn,kemudahan,internet..bakinye keikhlasan.." "ala..mne aci..sye org gaji perlukn privacy..duk satu bilek ngn adek-beradek..xkirela sewa bilik tu..ptt nye kne sediakn satu bilek utk sye sorg..huhu..xadil2!" hehe..ni la gurau sende umi ayah..aku lyn jela..

hari makin hari aku mkin gemuk duk umah ni.."risau nye.." keinginan nk keje mle terase..ble aku rse sunyi tnpe duit di sisi..(xleh blah ayat..) igtkn nk kumpul duit wat study oversea..tp kalo ade rezekila..kalo xde bole joli..haha! keje sbgai pncuci baju angah xberbaloi..rm10 je dier bg wat basuh,iron,lipat ngn msukkn baju dier dlm beg..huh! i quit!

pg itu 9 jan, aku bersiap2 nk gi cri keje kt kilang ayamas ni..ktenye kwn umi..kilang ni nk pakai org..tetibe je..plan tu xjd..sbb umi berkire2 nk bg keje kt situ x..sbb..perjalnn ke situ penuh pncaroba..byk lori treler lari2 kt stu..hehe..lgpun,nt umi yg kne anta aku ke situ..jd kami memutuskn utk pegi ke umh kwn umi tu myatakn perasaan dihati ttg kecuakan ke sne..mck tu suh interview ari isnin ni..diorg plan nt pegi keje ngn anknye..blablabla..aku time tu dh xde mood nk keje lg..ketidakjadiaan aku utk berkerja mnjadi padu apabila aku mncurah isi hati dn perasaan kpd seorg rkn dn mgalakkn aku x keje.."xpayahla keje..."

jd..esok mcmne??nk gi interview ke x nk?

Saturday, January 10, 2009

pengalaman rpt umum AMAN Palestine


smlmnye aku bkk emel...kaklang ade bg emel pasal rapat umum palestin ni..kebetulan shakirah ajak skali gi sne..mle2 berkire2 gak nk pegi ke xnk..tp..tetibe je mncul smgt xpuas hati kt israel dn us..sedih, sayu terhdp naseb rkyt palestin saudara seislam ku..slme ni mmg niat dihati ingin mmbntu,tp apekah daya..sapela aku ni..alang2 ade demonstrasi ni..mgkn ni jela peluang aku utk sme2 tnjuk perasaan terhdp ketidakpuashatian aku nih..

AMAN Palestine akan mengadakan DEMONSTRASI 'rise4gaza' di pada :

> 10 Januari 2009
> jam 10 pagi.
> di
Stadium Melawati, Shah Alam Jemput datang beramai-ramai bagi menunjukkan senstiviti anda terhadap kekejaman rejim Israel terhadap saudara kita di GAZA. Aljazeera akan datang buat laporan. SEBARKAN.


pg tu,kire2 kul 730,umi kate xde kete nk pegi..aku pn dh rse mls da nk pegi..dh xsmgt..anta la msj kt shakirah ni.."shak,xde knderaanla..aku xpegi kot..kalo ko nk pegi ko pegi sendirila..nek bas..reti ke?hehe.."mcm tula bnyinye..aku pn cm bese jadual hrian smbg lek tdo..zzzzz..

tetibe 830 tu,umi kejut..ajk gi demonstrasi ni..hehe..aku nih ank remaje yg "eyyy..mlsnye...td kate xjd.." umi pkse2..last2 bgn.bncg2..umi pn suh kol si shakirah ni...sore si shakirah ni pnye la lmh lmbut..(sbnrnye lemah longlai bru bgn..)ajkla dier..dier pn sme je..berkire2 cm aku.."ko pegi aku pegila" last2 kami memutuskn utk pegi..

bju kurung,tudung di 'sponsor' oleh kaklang..hehe..besela meminjam je tau...perjlnn bermule dr rmh ke rmh mkcik Zah (kwn umi).anknye si Arisya ikut skali..smgt tul dak ni...sesmpai je di tol kt ngn shah alam tu..umi pn suh msj si shakirah ni suh tggu kt tmpt yg spttnye..(petronas).sesmpai je.."mnela btg idung dak ni" shakirah kol..ktenye dier lari nek ats nk mkn roti..smntare mnggu tu..aku ngn umi gi toilet..

ktenye shakirah umi yg tego dier..mereka berkenalan dn time tu aku mseh dlm toilet lg kononnye bermekap2(btulkn tdg ea..tp comot gak).dlm kete..kecoh perbncgn org tua mgenai rmh2 kt shah alam tu..aku ngn shakirah diam diri je..xbaek nympuk org tua la kte kn..sesmbil tu..mereka ni juga menyoal siasat ttg shakirah ni....roti bakar berinti peanut butter shakirah menusuk ke dlm idung ku...

smpai je di stadium malawati tu.."cm xrmai org je.."dh msuk kwsn stadium brula nmpk.."waa..rmai gak org"..ngn banner2nye..bendera..aku ngn shakirah berpndgn..ktorg xbwk pape..shakirah hnye bwk beg yg dlm nye ade dompet ngn air kotak..aku plak ditgn hnye ade kamera.."tula..aku suh ko cabut banner kt tepi jln td ko xnk..." Mkck Zah plak kecoh mngatekan ttg tema bju yg ptt dipakai..hehe..kbtulan aku pkai bju itam..tp sbnrnye xde tema pn..msuk2 sume org pkai bju wane wani..org yg berjubah itam tu org palestin nye..


tgkla..time ni xrmai org..kami pn ngambil port sendiri..xnk la join org tua ini..hehe..smbil jln menuruni tgge2..ade la sorg pkck ni suh dok kt lntai..aku pn..xkesala..lagi semgt dok bwh tu..tp rsenye cm ktorg je gnjil sbb pale ktorg xde pengikat pale wane oren ditulis 'save Gaza'.bantai jela..



mcm2la aktivi rpt umum ni..ade pidato wakil politik..umno,pas..ketua msjid negare..baim..aman palestin..dn pling istimewa pidato dr org palestin ni..(xphm pape) sorakn diorg dlm bhse arab pun xdpt nk ikut sbb xdpt catch up..ade nasyid drp kmpln muadz..dn..xigt sape..dn juga kutipan smbgn utk pejuang palestin ini..ayuh rakan2..mari sme2 mnyumbg..



khaibar! khaibar! ya yahud! jaisyu muhammad! saufa ya'ud! ALLAHU AKBAR!!


sblum blek..ade bacaan doa..msuk tv3 akhir2 berita utama..umi yg kate..xtgk pn..tertido..kuar dr stadium tu ade upacare blingn kasut kt ptg israel ni..ptg bush pn ade gak..umi ngn mkck Zah smgt tonyoh mke ptg tu ngn kasut..spt ape yg dikatekn dlm blog shakirah..smpai menarik perhatian photographer..cameraman..haha..aku turut ter'capub'.haha..dlm perjlnn ke kereta umi pn cterla..bling kasut tu latihan nk bling jamrah..aku gelak je..umi kte lg...len kali ikut umi gi demonstrasi...kalo yg berarak lg besh..aku dlm hati..hehe..



di'shorcut'kn cte..ayah salah msuk lorong time nk anta shakirah balek..kecohla dlm kete..hehe..sumenye nk mng..shakirah si tuan rumah diam je..hhehe..stlh shakirah kuar..kami pulang ke rmh...

sesmpai di rmh..umi kate.."umi yg tego shakirah tu..umi teringat yg ko kate shakirah gi amek roti..kuar toilet nmpk sorg bdk pgg roti..haa..ni la bdk nye kot.."

"oooo...mcm tu rpenye.."


kesimpulannye..sbg remaja..mmg hati berat nk gi progrm mcm ni..kne ade kwn bru smgt sket..terima kasih kt shakirah yg mmbuke hati aku tuk pegi tmpt cmni..kalo x bnyk la alasan..
aku blaja bnyk bende..mmbuat hati membuak benci pade israel, yahudi,us! fsrt time..wow!"len kali pegi lagi.."kate umi.InsyaAllah..semoga Allah melindungi rakyat Palestin..Amiinn..


hancur!hancur!hancur israel!!
hidup!hidup!hidup Ghaza!


ni je yg smpt rakam..memory card full plak..smoga rkn2 pn trt bersmgt jgk!
dn jgn lpe..boikot brgn israel dn us!

video


only chicken like US back Israel!

detik permulaan sebuah blog

hehe..sbnrnye dh lme dah wat blog ni..cme xde idea nk tulis ape je..stlh bce org len punye blog..bru la nmpk jlnnye cne la wat blog ni..rpenye tulis blog ni sng je..tulis ape yg kte nk tulis..disebbkn aku ni mude mudi rmje lg..bntai jela bhse nye..lme2 dh bese kang nnt jd terror la..kn??ngarut2 je..ape2 pn..terime kasih krn sudi mmbce..

Sunday, January 4, 2009