admirer

Friday, June 18, 2010

see you di IPTA hehe..

Alhamdulillah! Alhamdulillah! Alhamdulillah! Allahuakhbar! SubhanaAllah!

Debaran hati berkocak kuat taktala jari-jemari ligat mencuba masuk ke dalam link semakan UPU online.
Afifah turut merasai debaranku. Akhirnya berjaya masuk. Aku segara mengisi ruangan kad pengenalan dan nombor matrik.

Loading...........

dupdapdupdapdupdap..
satu-satunya keputusan yang mengubah langkah ku selepas ini. Jika sebelum ini debaran kuat saat keluar keputusan peperiksaan, kali ini,bagi aku lebih penting!

TAHNIAH! Anda telah berjaya ditawarkan program pengajian seperti berikut:


Akuu terjerit kecil.terlompat tinggi. Ya Allah! air mata merembes keluar. "tahniah nana,tahniah!," kata Afifah.

Terus aku berlari masuk bilik.menyujud syukur pada Dia pemberi nikmat, pada Dia yang selama ini mendengar rintihan hati, pada Dia yang selama ini sentiasa ku rasakan disisi. Dialah yang pertama-tama aku mahu berkongsi kegembiraan.

Bertahun rasanya,aku menunggu berita gembira tentang masa depanku. keputusan peperiksaan matrik yang agak tidak memberangsangkan membuatkan hati kebal menerima apa jua yang datang selepas ini. Sama ada dilelong, memasuki universiti swasta, ataupun terus bekerja. Alhamdulillah, aku masih diberi peluang untuk memasuki universiti awam dalam bidang yang aku minati. Ya Allah,nikmatnya..
Moga aku tidak terus terleka dengan nikmatMu ini malah aku harap dengan nikmatMu inilah aku bangkit untuk memperjuangkan agamaMu.

berdoalah dan bersangka baiklah dengan Allah...


Ya Allah, hanya padaMu aku berserah.Engkau Maha mengetahui apa yang terbaik utkku. Kemana pun Engkau letakkan aku di pengajian tinggi nanti, kemana pun arah tuju ku wlpn bukan di pengajian tinggi, aku redha ya Allah. Engkau lebih mengenali diri ini daripada aku sendiri mengenali diri ini. kerana Engkaulah yang menciptakan aku.tiada Tuhan selainMu.Tabahkanlah hatiku dalam menerima ujianMu.

No comments:

Post a Comment